Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Acoat Symposium 2015

Acoat Symposium 2015

1 oktober 2015

woensdag 14 oktober 2015

AkzoNobel biedt topondernemers perspectief in nieuwe marktrealiteit

Ruim 150 trouwe afnemers van Sikkens autoreparatie- en carrosserielakken namen donderdag 1 oktober deel aan het Acoat Selected-symposium. Sprekers uit verschillende vakgebieden haakten in op het thema 'Perspectief door marktrealiteit'. Gerhard Aalbers, manager Services & Strategische Sales bij AkzoNobel Vehicle Refinishes Nederland en gastheer van het symposium: "Met ons jaarlijkse Acoat Selected-symposium willen we onze partners bijpraten over actuele ontwikkelingen. Ideeën meegeven, ogen openen. Daarnaast is het een mooie gelegenheid voor opdrachtgevers, brancheorganisaties en ondernemers om elkaar te ontmoeten, contacten te verstevigen en van elkaar te leren. Ook dat wordt altijd zeer gewaardeerd."

 Foto sprekers.JPG

Groeien in krimpende markt

Tien jaar geleden maakte de grafische industrie vergelijkbare ontwikkelingen door als de schadeherstelmarkt nu. In die verdringingsmarkt hervormde drukkerij Zalsman (Zwolle) zich van ambachtelijke drukker tot communicatiespecialist. Directeur Hugo Verlind vertelde in zijn presentatie hoe hij perspectief vond door samenwerking en door te investeren, onder meer in nieuwe apparatuur, overnames en duurzaamheid. Zijn overtuigende verhaal liet zien dat door innoverend ondernemerschap groei in een krimpende markt mogelijk is.

Ervaringen en verwachtingen van opdrachtgever

Dealers (automerken) gaan een centrale rol vervullen in het proces van schadeafhandeling. Dat is de strategie die opdrachtgever Achmea begin 2015 lanceerde. Rita Schepers, senior inkoper van Achmea-divisie Schade & Inkomen, deelde de ervaringen tot nu toe en gaf aan wat schadeherstelbedrijven verder kunnen verwachten. Zij schetste haar visie op de toekomst van schadeherstel in het algemeen en de rol van het schadeherstelbedrijf. Als je als ondernemer proactief mee verandert en gebaande paden durft te verlaten, is er perspectief door marktrealiteit.

Minder afhankelijk van banken

Financiering is voor ondernemers moeilijker te verkrijgen sinds banken op de rem trappen. Voor de toekomst van het MKB zijn directe en nieuwe vormen van financiering essentieel, zoals crowdfunding, fondsen, obligaties, kredietunies en factoring. Roeland van Dijk van Dutch Network Group was betrokken bij het opzetten van diverse directe financieringsplatformen. In zijn presentatie over 'gestapeld financieren anno 2020' opende hij schadeherstel ondernemers de ogen voor financiering buiten de banken om.

Durven dromen

De middag kreeg een magisch slotakkoord met een spectaculair optreden door illusionist en communicatiedeskundige Jasper van Luit. Hij liet zien dat je soms moet durven dromen; dan kunnen er dingen gebeuren die je eigenlijk niet voor mogelijk hield. Daarmee ondersteunde zijn act de boodschap van AkzoNobel dat er ook (juist!) in de nieuwe marktrealiteit perspectief is voor ondernemers met lef.

Het symposium werd afgesloten met een borrel en buffet in ongedwongen sfeer in het culinary institute van Miele.

Inspiratie

AkzoNobel en de deelnemers kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Een inhoudelijk sterk programma, inspirerende presentaties en natuurlijk gelegenheid tot netwerken en bijpraten met oude bekenden en nieuwe collega's.

Het Acoat Selected-symposium is onderdeel van het exclusieve programma voor Acoat Selected-partners. Daarmee biedt AkzoNobel al 39 jaar technische productbegeleiding en managementondersteuning aan de top van de autoschade- en carrosseriebranche