Skip Ribbon Commands
Skip to main content

5sXpress

5sXpress

Opgeruimd, schoon en gestructureerd werken - dat werkt!

Werkorders op tijd op de juiste plaats. Onderdelen snel vindbaar. Schuurpapier netjes aangevuld. Overzichtelijke gereedschapkarren met goed werkend materiaal. Stofzuigers en bezems op een vaste plek. Klinkt logisch, maar in de praktijk zijn werkplekken meestal minder goed georganiseerd. 5sXpress is dé oplossing om meer structuur aan te brengen.

Ondersteuning
AkzoNobel ondersteunt bedrijven die 5sXpress invoeren met een presentatie, een compleet pakket hulpmiddelen en periodieke bezoeken.

De vijf S-en staan voor:

1. Scheiden: radicaal weggooien wat niet meer nodig is. Te beginnen bij de zolder; daardoor ontstaat ruimte om spullen van de werkvloer op te slaan die nog niet overboord kunnen/mogen.

2. Schikken/Sorteren: wat op de vloer beschikbaar moet zijn krijgt een vaste plek (eerst voorlopig, later definitief). Die plekken worden gemarkeerd, zodat alles ook weer op z'n plek terugkomt.

3. Schoonmaken: tijdens het scheiden en schikken (maar ook daarna) wordt meteen alles goed schoongemaakt. Dat gaat makkelijker op een 'lege' werkvloer.

4. Standaardiseren/Systematiseren: na het opruimen en organiseren is het zaak de nieuwe werkwijze echt te gaan gebruiken. In deze fase sporen we ook verspillingen op.

5. Stimuleren en in stand houden: dit vergt regelmatige aandacht. De systematiek moet in de loop der tijd een goede gewoonte worden.


Tevreden
5sXpress leidt tot een opgeruimde, schone en prettige werkomgeving. En daardoor tot meer klant- én personeelstevredenheid!

  • Nooit meer zoeken of misgrijpen
  • Betere benutting van uw werkplaatsoppervlak
  • Rendement, tevreden medewerkers en tevreden klanten