Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Uitgebreide marktverkenning

Uitgebreide marktverkenning

Marktkompas is een speciaal ontwikkeld (internet-based) computerprogramma. Het programma biedt u de mogelijkheid om, samen met uw Business Consultant, op interactieve wijze uw markt te verkennen en planmatig te bewerken. Het marktbewerkingsprogramma beschikt – door links met databestanden van het RDC Datacentrum, Centraal Bureau voor de Statistiek en de Kamers van Koophandel – steeds over actuele en relevante cijfers en adressen.

De marktverkenning bestaat uit verschillende stappen. Na de bepaling van het  verzorgingsgebied kan bekeken worden hoeveel personenauto’s er binnen dit verzorgingsgebied rondrijden. Door het instellen van een leeftijdsgrens van het wagenpark kan de doelgroep nauwkeuriger bepaald worden. De samenstelling van het wagenpark is af te lezen, zo kunt u onder andere bepalen of het benaderen van een bepaalde dealer nuttig is.

Met behulp van de omzetgegevens kunnen vervolgens het marktaandeel en het marktpotentieel binnen het verzorgingsgebied berekend worden. Het programma kan bovendien laten zien welke andere schadebedrijven actief zijn binnen het verzorgingsgebied en voor welke verzekeraars en dealers deze concurrenten werken. Het systeem biedt de mogelijkheden om meerdere scenario’s door te rekenen.