Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Bezoek aan Mercedesfabrieken inspireert Sikkens-partners

Bezoek aan Mercedesfabrieken inspireert Sikkens-partners

donderdag 6 januari 2011

Wat staat de Nederlandse autoschadebranche te wachten? Hoe werkt de branche in andere landen? Twintig Acoat Selected-partners - topbedrijven in de Nederlandse autoschadeherstelbranche - zochten in Duitsland samen met Sikkens naar antwoorden.

Met twintig partners bezocht Sikkens-producent AkzoNobel Car Refinishes in december de productiefaciliteiten van Mercedes in Duitsland. Ook het Porsche-museum en het Mercedes-museum stonden op het programma. Samen met de brede informatie over de Duitse schadeherstelmarkt waarover AkzoNobel beschikt, inspireerden deze bezoeken de deelnemers tot nieuwe ideeën en inzichten voor hun eigen onderneming.

Kijken naar het tijdsbeeld
De indrukwekkende Mercedes-productie bezoek je niet zomaar. Tijdens de rondleiding vroegen de Acoat Selected-partners –autoliefhebbers uiteraard - de rondleiders alle details over de fabriek, waar tienduizenden medewerkers 4.200 Mercedessen per dag produceren.

In het museum zijn alle Mercedesmodellen te bekijken die ooit gemaakt zijn. De link met het tijdsbeeld bij alle modellen maakte dit bezoek extra waardevol. “Elke ondernemer in de schadeherstelbranche is zelf tenslotte bezig om ons huidige tijdsbeeld te vertalen naar zijn eigen bedrijfsvoering”, zegt Gerhard Aalbers, Manager Services & Strategische Sales bij AkzoNobel Car Refinishes.

Internationale scope
In de Duitse markt voor autoschadeherstel valt op dat ketenvorming en de gestuurde schadestroom nog in de kinderschoenen staan in vergelijking met Nederland. Aalbers verwacht dat beide zich op korte termijn ook in Duitsland sterk zullen ontwikkelen, mede door expansie van ondernemingen die al in Nederland actief zijn. Dat heeft gevolgen voor de Nederlandse autoschade-ondernemers. “Het is ook voor de individuele ondernemer relevant om naar internationale ontwikkelingen te kijken”, benadrukt Aalbers. “Wat komt er naar ons toe? Hoe overleef ik daarbij optimaal? Daarover hebben we prikkelende inspirerende discussies gevoerd. Deze reis was in alle opzichten bijzonder geslaagd: inhoudelijk en door de prettige relatie die we met onze Acoat Selected-partners onderhouden.”

Oriëntatiereizen voor partners
AkzoNobel organiseert regelmatig buitenlandse oriëntatiereizen voor Acoat Selected-partners. De reizen zijn onderdeel van het totale exclusieve programma, waarmee AkzoNobel technische productbegeleiding en managementondersteuning biedt aan de top van de autoschade- en carrosseriebranche.