Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Autoschade Oranjedorp kiest voor producten en service van AkzoNobel

Autoschade Oranjedorp kiest voor producten en service van AkzoNobel

vrijdag 25 november 2011

 

Autoschade Oranjedorp in Emmen heeft zich aangesloten bij Acoat Selected, het partnerprogramma van Sikkens-producent AkzoNobel voor de top van de schadeherstelbranche. Het gerenommeerde schadeherstelbedrijf stapte over naar verfproducten van Sikkens en tekende tegelijk het Acoat Selected-contract. Daarmee is Autoschade Oranjedorp verzekerd van kwaliteitsproducten, technische begeleiding en managementondersteuning.

Eigenaars Hennie Lingenaar en Roelof Habing begonnen in 1997 hun schadeherstelbedrijf in een oude schuur. Drie jaar later zetten ze een nieuwe hal neer van 800 m² op het huidige industrieterrein (toen nog aardappelland) bij Emmen. In 2008 bouwden ze er nog eens 1.200 m² bij. Sinds vorig jaar beschikt Autoschade Oranjedorp over een hypermoderne all-in-one spuitcabine, uitgerust met UV- en infrarooddroging. Het team is zestien medewerkers sterk.

Behalve voor compleet schadeherstel en spuitwerk kunnen klanten bij Autoschade Oranjedorp ook terecht voor onder meer schadetaxatie, spotrepair, ruitvervanging/-reparatie, elektronica uitlezen, uitbalanceren, uitlijnen, aircoservice en bekledingreparatie.

Ondersteuning op allerlei fronten
De keus voor Sikkens is onder meer gemaakt vanwege de technologie die zich vertaalt in innovatieve producten, vertelt Hennie Lingenaar: “De verwerking is sneller, de kleuren zijn beter. Maar ook wat om het potje lak heen zit is bij Sikkens uitstekend geregeld. Bijvoorbeeld de snelle bestelmethode: barcodes scannen, druk op de knop en even later heb je de verf in huis.

De overstap naar Sikkens verliep probleemloos. “We kregen begeleiding op de werkvloer, zodat het proces totaal geen hinder heeft gehad van de overstap. Er is geen auto blijven staan, alles ging gewoon door. Dat is uniek”, vindt Hennie Lingenaar.

We hebben ons ook meteen aangesloten bij het Acoat Selected partnerprogramma. In deze roerige tijden moet je als ondernemer sterk in je schoenen staan. Acoat Selected biedt ons - naast de technische productbegeleiding die standaard is voor Sikkens klanten - ook managementondersteuning, zoals bedrijfsvergelijkingen en lokaal marktonderzoek. Dat helpt bij het maken van belangrijke keuzes.”

Intensieve samenwerking
Theo Terpstra, Accountmanager bij AkzoNobel Automotive & Aerospace Coatings, volgt Autoschade Oranjedorp al jaren en heeft de overstap naar Sikkens in detail voorbereid en begeleid. “Positieve ervaringen van anderen hebben Autoschade Oranjedorp er mede van overtuigd dat onze service echt anders is dan die van de concurrent. Daar ben ik trots op, want dit is een schadeherstelbedrijf dat ertoe doet. Voor ons betekent dit een versterking van onze positie in Drenthe.” 

Ook Gerhard Aalbers, Manager Services & Strategische Sales bij AkzoNobel Automotive & Aerospace Coatings, is blij met deze nieuwe Acoat Selected-partner. “Met ons partnerprogramma helpen we dynamische ondernemers die veel waarde hechten aan intensieve samenwerking met AkzoNobel als totaalleverancier. Een vooraanstaand bedrijf als Autoschade Oranjedorp verwelkomen we graag in ons midden!”
 
 
This website uses cookies. They allow us to optimize your browsing experience and also help us to understand how you use our site. By continuing to use this website, you accept our use of cookies.