Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Acoat Selected-partners van AkzoNobel bezoeken McLaren

Acoat Selected-partners van AkzoNobel bezoeken McLaren

vrijdag 8 juni 2012

 

AkzoNobel en McLaren werken sinds 2009 samen aan innovatieve verfsystemen voor racewagens. Dit partnerschap biedt klanten van AkzoNobel de unieke kans om achter de schermen van de fascinerende Formule 1 racewereld te kijken. Zo bezochten twintig Acoat Selected schadeherstelondernemers eind mei het McLaren Technology Center in Woking, Engeland. Jongensdromen werden werkelijkheid.


De samenwerking en kennisuitwisseling tussen AkzoNobel en McLaren leidt tot ultramoderne laksystemen die beide partijen voordelen opleveren. AkzoNobel zet de opgedane ervaring en kennis in bij de ontwikkeling van innovatieve producten voor de schadeherstelmarkt. Het hightech laksysteem voor McLaren heeft een zeer korte applicatie- en droogtijd en maakt de Formule 1-wagens nog aerodynamischer en lichter van gewicht. Grote pluspunten in de racewereld waarin elke seconde en gram telt!


Jongensdroom
Vier keer per jaar krijgt AkzoNobel de gelegenheid een bezoek te brengen aan het McLaren Technology Center in Woking. “Onze Acoat Selected-partners, ondernemers in de top van de schadeherstelmarkt, zijn allemaal autofanaat en vaak ook enthousiast Formule 1-volger. Voor hen is een bezoek aan McLaren niet minder dan een jongensdroom die uitkomt. De intekenlijst was dan ook in een mum van tijd vol”, vertelt Gerhard Aalbers, Manager Services & Strategische Sales AkzoNobel Automotive & Aerospace Coatings Nederland. De twintig gelukkigen die zich als eersten inschreven konden mee op deze door AkzoNobel verzorgde tweedaagse reis.

Brandschoon
Via de ‘hall of fame’ met successen uit de geschiedenis van McLaren werden de deelnemers rondgeleid door het hart van het researchcentrum. Daar stonden onder andere twee Formule 1-wagens die twee dagen eerder nog in Monaco hadden gereden. De schadeherstelondernemers waren onder de indruk van de professionaliteit bij McLaren.
Bart Haans van ABS Haans in Tilburg: “Het gebouw, het prachtige design; alles straalt perfectie uit. En de werkplaats is nog schoner dan de operatiekamer in een ziekenhuis. Je staat er niet bij stil dat er zo veel bij komt kijken. Elke 20 minuten wordt er iets aan de auto verbeterd. Het is echt top of the bill. Heel bijzonder om hier te mogen kijken, zeker als je zoals ik ook zelf hebt geraced!”

De dag werd afgesloten met een exclusief diner in het restaurant van McLaren.

Evenwicht
Het bezoek aan McLaren werd gecombineerd met een bezoek aan twee Engelse schadeherstelbedrijven en een presentatie over verschillen en overeenkomsten tussen de Engelse en Nederlandse schadeherstelmarkt. “Interessant om te weten hoe de Engelse markt in elkaar zit”, vindt  Bart Haans. “Acht jaar geleden was ik ook in Engeland. Toen stonden de tarieven al onder druk. Dat is alleen maar toegenomen". 

Robbie McGornville van AkzoNobel Automotive & Aerospace Coatings Engeland schetste ontwikkelingen waar zijn klanten mee te maken hebben en hoe zij die uitdagingen aangaan. Gerhard Aalbers vergeleek dit met de Nederlandse situatie. “De druk in de Engelse markt is hoog. Afgelopen jaren zijn veel bedrijven afgevallen. Toch zien we stap voor stap weer evenwicht ontstaan tussen vraag en aanbod. Onze Nederlandse klanten hebben we laten zien welke verdere ontwikkelingen ze kunnen verwachten die in Engeland al spelen, bijvoorbeeld op het gebied van schadesturing, en hoe onze Engelse relaties daarop ingesprongen zijn.”

 
 
This website uses cookies. They allow us to optimize your browsing experience and also help us to understand how you use our site. By continuing to use this website, you accept our use of cookies.